Optredens

Concert Sufi Muziek Ensemble Tevazu

  • Datum:26 - Jan - 2013
  • Plaats:Rotterdam, Nederland
  • Locatie/Zaal:De Doelen ( Grote Zaal )
  •  Koop tickets

Een avond in mystieke sfeer waarbij de geboorte van de profeet Muhammed (vrede zij met hem) muzikaal zal worden gevierd.

Nederlands eerste en enige Turkse Sufi-ensemble TEVAZU geeft op zaterdag 26 januari 2013 een bijzonder concert. Het toneel van deze avond met mystieke muziek en derwisjdans vormt de Doelen in Rotterdam. Tevazu zal op die avond een bijzondere muzikale voorstelling geven afgewisseld met zikrullah, het harmonieus en ritmisch uitspreken van de schone namen van Allah. De belangrijkste mijlpalen in het leven van de Profeet zullen op verschillende wijzen benadrukt en bezongen worden.
De betekenis van het leven van de profeet voor moslims en van het programma van deze avond zal worden ingeleid door ABDULWAHID VAN BOMMEL. Ook zullen de gedichten tijdens het concert door hem in het Nederlands worden vertaald.

Het sufimuziekensemble Tevazu, een in Nederland wonende groep van Turkse sufizangers, musici en semazens (derwisjdansers), brengt liederen, muziek en dans ten tonele uit de islamitische sufitraditie van de derwisjen van onder meer Istanbul en Konya. Al geruime tijd bestond er binnen de Turkse gemeenschap van Nederland de vraag naar een groep van muzikanten die sufimuziek en zang ten gehore brengen.