Nieuws

tevazu-concert-2

Concert Sufi Muziek Ensemble Tevazu

No Comments

Een avond in mystieke sfeer waarbij de geboorte van de profeet Muhammed (vrede zij met hem) muzikaal zal worden gevierd. Nederlands eerste en enige Turkse Sufi-ensemble TEVAZU geeft op zaterdag 26 januari 2013 een bijzonder concert. Het toneel van deze avond met mystieke muziek en derwisjdans vormt de Doelen in Rotterdam. Tevazu zal op die avond een bijzondere muzikale voorstelling geven afgewisseld met zikrullah, het harmonieus en ritmisch uitspreken van de schone namen van Allah. De belangrijkste mijlpalen in het leven van de Profeet zullen op verschillende wijzen benadrukt en bezongen worden.

De betekenis van het leven van de profeet voor moslims en van het programma van deze avond zal worden ingeleid door ABDULWAHID VAN BOMMEL. Ook zullen de gedichten tijdens het concert door hem in het Nederlands worden vertaald.

Het sufimuziekensemble Tevazu, een in Nederland wonende groep van Turkse sufizangers, musici en semazens (derwisjdansers), brengt liederen, muziek en dans ten tonele uit de islamitische sufitraditie van de derwisjen van onder meer Istanbul en Konya. Al geruime tijd bestond er binnen de Turkse gemeenschap van Nederland de vraag naar een groep van muzikanten die sufimuziek en zang ten gehore brengen. De oprichters van Tevazu speelden hierop in door hun ervaring in de klassieke Turkse muziek te combineren met de rijke suficultuur. Tijdens optredens in Nederland en in het buitenland ondervond Tevazu grote belangstelling van niet alleen islamitische maar ook niet-islamitische zijde. Het ensemble brengt zogenaamde ‘ilahi’, hymnen en melodieën op mystieke gedichten van vele Islamitische geleerden en mystici zoals Eşrefoĝlu Rumî en Yunus Emre die men in Turkije veelal van generatie op generatie heeft doorgegeven en die dus bijna iedereen kent. De begeleiding is op traditionele sufi-instrumenten, zoals de ud (luit), ney (rietfluit) en trommels. Daarbij dansen de derwisjen hun intrigerende wervelende rituele sema.

Concert Tevazu Ensemble

Datum: Zaterdag 26 januari 2013
Aanvang: 20.15 uur
Plaats: De Doelen, Rotterdam
Prijzen: Rang 1: € 25,- | Rang 2: € 20,- |
Voorverkoop: Kassa De Doelen | 010 217 17 17 | www.dedoelen.nl |

Website: www.mystiekproductions.nl / www.tevazu.nl

Voor vragen: info@mystiekproductions.nl

Online kaartverkoop: dedoelen.nl

Laat een reactie achter